Снимка: архив, Булфото

Управлението води страната към финансова стабилност и няма място за предсрочни избори, смята шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него е некоректно сега да се говори, че е нужен нов парламентарен вот с мотива, че политическите сили в Народното събрание се роят и има все повече независими депутати.

"В тези твърдения прозира реванш", обвини Цветанов опозицията в декларация от името на ГЕРБ в първия работен ден на депутатите след дългата зимна ваканция, която си дадоха.

Още по темата

Той предупреди, че с наближаването на президентските избори превес може да вземе политическият егоизъм и призова народните представители да работят отговорно и кооперативно.

Според него предвидимостта е задължителна за страна, която иска да се развива и да привлича инвестиции.

"Често сме критикувани, че зад говоренето за стабилност маскираме липсата на реформи, но заявявам, че правителството извършва реформи", настоя той.

Цветанов припомни, че след като в настоящия парламент влязоха осем политически формации кабинетът беше формиран трудно, но пък ГЕРБ се стреми да намира съмишленици не само сред партньорите си в управлението, а и сред опозицията, защото консенсусът е ключът към постигането на политики.

Като успех през миналата година Цветанов посочи, че правителството води страната към финансова стабилност, събира повече приходи, усвоява оптимално еврофондовете, а за пръв път НЗОК завършила годината без дефицит.

"България се превърна в държава,чийто глас се чува и има международното признание за страната като стабилен партньор", похвали се той.

За тази година пък приоритетите на управлението са: борба с корупцията, нулева толерантност срещу битовата и организирана престъпност, изграждане на солидна база за растеж, гъвкави политики на пазара на труда, старт на новата енергийната борса, решение за дефицита в НЕК.

"В сферата на финансите е нужно най вече да се харчи по-ефективно, ще се работи за подобряване на бизнес средата, за намаляване на административната тежест, усвояване на фондовете от ЕС, решени сме да отстраним дефектите в изборното законодателство", очерта още задачи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase