Снимка: БулФото

Партия "Атака" излезе на протест пред американското посолство в София и така отбеляза 72 години от американските бомбардировки над столицата.

"САЩ в момента са световният терорист, който сее зло по цял свят. И след Втората световна война ролята им е на подпалвач на военни конфликти, на световния зъл гений, който иска до доминира чрез сила в целия свят", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на митинга, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите му след Втората световна война до днес Щатите са участвали пряко или са подбудители на над 200 военни конфликта в цял свят.

Пред събралите се протестиращи той посочи американското посолство и каза, че "от този бункер се диктува политиката в България".

Сидеров обясни, че американците направиха цяла линия от военни бази, с която застрашават мира в Европа. Той беше категоричен, че САЩ не вършат нищо друго, освен да създават хаос, напрежение и да тикат света към Трета световна война.

"Американците подтикват държави като Турция - своя сателит, да извършат военни престъпления, да свалят чужди самолети и да предизвикат нов световен конфликт", убеден е лидерът на "Атака".

От партията настояват да бъде изграден паметник на невинно загиналите българи, убити през Втората световна война от американци и иангличани, и летището на София да бъде преименувано на големия български герой Димитър Списаревски.

По думите на Сидеров тази година ще бъде трудна за България, защото се управлява от национални предатели и хора, които служат на чужди посолства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase