Снимка: Кадър Нова тв
fallback

"Всички гласуваха единодушно за изключването му". Това заяви Хасан Азис, кмет на общината и временен ръководител на областната структура на ДПС в Кърджали, който коментира оттеглянето на Лютви Местан от Движението.

Според него Лютви Местан е имал начин да се оттегли тихо и кротко, но реакциите му - посещението в турското посолство на 23 декември и останалите му действия, не са позволили това да се случи. Затова и се е стигнало до публичното му отстраняване.

"Кърджали наистина е единна и сплотена организация, няма признак за отцепването на хора", допълни Азис. "Вчера беше задействан партийният инстинкт за самосъхранение. Хората имаха нужда да са на едно място и те бяха, което ни даде повод да усетим силата на сплотеността".

Той увери, че в партийната организация е задействан инстинкт за самосъхранение, въпреки че от там е бившият председател на ДПС и въпреки че "външният фактор е много важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Добавка към 52

преди 8 години

Спри се, аз моля спри се. Не отивай на там да не ние вече срам. Аз моля спри се!

28

тихо и кротко

преди 8 години

по-тихо и кротко едва ли можеше да бъде. Уведомиха го по телефона, не го извикаха да се изяснят, подплашиха го като заек и той хукна да се крие, че да не му светят маслото.

27

Анонимен

преди 8 години

Ако турците в България подкрепят Доган , нищо ново под слънцето. А Местан , и да е човек на Ердоган , може и да е в полза на България , при една умна политика. След всичко случило се Местан ще се старае , да е по български политик от всякога. Ако Доган е гърмян заек , Местан е готов да доказва много неща

fallback