Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на интервю пред Deutsche Welle, че България иска да стане основна транзитна държава за природен газ за Югоизточна и Централна Европа благодарение на проекта за газохранилището "Балкан“, което се планира за бъде построено недалеч от град Варна, предаде "Фокус".

Oще по темата

Според проекта газът трябва да постъпва в хранилището от Русия, Азербайджан и Туркменистан, а също така и от румънски и български залежи.

Според Бойко Борисов проектът и неговото финансиране се разработват от правителството на България съвместно с Европейската комисия.

Според българските власти строителството на газовия хъб, ще способства за частичната диверсификация на доставките на газ в страните от ЕС.

От газохранилището, което ще бъде построено в близост до Варна, "синьото гориво“ ще отива в България, Румъния и Сърбия, а още около 43 милиарда кубометра се планира да достигат до Централна Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 8 години

В кухата кратуна всичко е транзитно-няма къде да се спре!Така става,след като обявяваш приоритет на "европейските ценности"!През гугъла: О моральном превосходстве Запада и его кривой роже

71

БГТРАКИЕЦА

преди 8 години

ПАК ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ НА ЕДРО,ЗАБРАВИ КАКВО Е КАЗАЛ МИНАЛАТА ГОДИНА,ПРИ ТАЗИ СЪВРЕМЕННА ТЕХНИКА ДА НЕ ТЕ ЗАПИСВАТ И НЕ ТИ КАЗВАТ КАКВО СИ КАЗАЛ,Е МАЛКО СМЕШНО.НЕДЕЙЙ ПРИКАЗВА САМО,АМИ ОТИДИ В МОСКВА ДА СИ ВИДИШ КУЧЕТО И АКО ТИ СТИСКА ОГОВОРИ ЦЕНИ,КОЛИЧЕСТВА,КАКВО ПЛЕЩИШ ОТ ТУКА,НЯМА ДА ТИ ИДВАТ НА КРАКА Я.КАТО ЩЕ СТАВАШ СОБСТВЕНИК НА ХРАНИЛИЩЕ,ПОНЕ ОТИДИ И СИ ДОГОВОРИ СТОКАТА,ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ.

70

Анонимен

преди 8 години

Хранилище за вълци гербалаци !

fallback