fallback

Общ преглед

Лютви Местан бе свален от поста председател на ДПС. Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията, което се проведе в Боянските сараи на Ахмед Доган.

Oще по темата

Освен това досегашният лидер е изключен както от парламентарната група, така и от партията.

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган по време на съвета.

До националната конференция ДПС ще се управлява от триумвират. В Председателския съвет влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.

Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни ДПС бе разтърсена от реч на почетния председател Ахмед Доган. Той разкритикува решения на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан тази сутрин даде пресконференция в Кърджали, на която заяви, че не смята да подава оставка. Такава не му била и искана. Той заяви, че Централния съвет бил свикан неправомерно, тъй като това било в правомощията на председателя.

"Спазени са всички точки от устава на партията", заяви след заседанието говорителят на ДПС Велислава Кръстева.

От ръководството на партията отказаха коментари след заседанието. Новият председател на партията се очаква да бъде избран на деветата национална конференция на ДПС, която ще се проведе най-вероятно през пролетта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Струмски

преди 8 години

Не се радваите червеногъзи руски маимуни и папагали. Местан ще се изправи . Ние сме с него-българи и турци ,защото тои единтвен искренно защити българския национален интерес от пипалата на руския октопод. ДС ,КГБ путинистите и техните български *** ще разберат какво са направили ,когато божият гняв се стовари над *** им глави.

202

янев

преди 8 години

как падна бе още не са я одрязали а може и с 9 грама в тиквата без значение

201

Реалността

преди 8 години

И агент Сава, и агент Павел и останалите агенти в ДПС и в други партии са инструменти на ДС, а някои от тях вероятно и на чужди служби. Така че нека не преувеличаваме ролята и значението на който и да е от тях. Друг ги активира и дезактивира ! Такава е за жалост вече 26 години нашата реалност.

fallback