Снимка: БТА

Нищо добро не видя в отиващата си година лидерът на БСП Михаил Миков. Според него вече е очевидно, че мрачните прогнози на левицата за съдбата на страната в ръцете на премиера Бойко Борисов се случват.

"Това е годината на големите приказки, на лъжи, които не се сбъднаха, на неизпълнените ангажименти на управляващите, година на нестабилност, отсъствие на посока за развитие, година на социално замразяване, на бедност, демографска криза, която убива бъдещето на България", обвини той.

Соцлидерът продължи с критиките към властта като отчете, че през 2015 г. се е задълбочила стагнацията за бизнеса, а властта е продължила да загърбва националните си интереси.

"Година, с която хората няма основание да се гордеят с тези, които избраха да управляват. Първоначалната четворна коалиция от време на време ставаше петорна, шесторна, но всичко беше въпрос на интереси. Управлението се извършва изяло на безпринципна основа, водещи са корпоративни и лични интереси и амбиции на кръгове, които често са с неполитически характер", упрекна още Миков и заключи, че България повече от година върви без посокa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase