Снимка: архив, Булфото
fallback

Кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър ще раздели вота на депутатите от Патриотичния фронт.

7 от избраниците на НФСБ декларирали, че ще гласуват "въздържал се", а 9 от тези на ВМРО - че ще я подкрепят.  Това обясниха лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов след среща на групата им със Захариева в парламента. 

Шефът на НФСБ обясни, че кандидатката не е успяла да ги убеди да я подкрепят.

"Зададохме въпроси, на които не можа да ни отговори. Зададохме неудобни въпроси от гледна точка на биография", каза Симеонов. Той не уточни за какво става дума. 

Лидерът на НФСБ поискал от Захариева да каже какво отношение има към строежа на брега на Черно море в местността Червенка, до Черноморец. Питал и редно ли е магистрати да се нареждат на тротоара, за да изразяват протест с други хора. 

На въпроса свързана ли е Захариева със строежите до морето, Симеонов отвърна: "Госпожа Захариева дълги години е свързана с господин Плевнелиев". 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък обясни, че разговорът със Захариева е бил конструктивен. Той каза, че не бил в час със строежите край Бургас, но останал доволен от ангажимента на кандидатката за правосъден министър да ускори процеса по даване на гражданство на българите от Сърбия и Македония. 

"Слушал съм много уверения от министри преди да бъдат избрани. Уверенията са малко като на циганска сватба, преди да те изберат за министър обещаваш и коня, и каруцата", отвърна той на въпроса какви уверения е получил от Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Валери Сюлейманов

преди 8 години

Тези са патриоти колкото Ким Чен Ир е европеец!

5

1

преди 8 години

До Анонимен-3,по-голям и от дпс,особено агент-иван,той сега ако изтърве кокалчето,ще си ближе топ.......ите,като краставо куче.

4

Анонимен

преди 8 години

Каракачанов е на път да се пръсне от патриотарстване!От дрехи ХХХL върви към XXXXL!

fallback