Снимка: БТА, архив
fallback

Владислав Горанов е голяма щета и за ГЕРБ, и за коалицията, упрекна лидерът на ДСБ Радан Кънев, който макар и да остана в РБ мина в опозиция.

Кънев вече призова за оставката на финансовия министър в социалната мрежа Facebook.

"Не познавам десен човек, който да не му иска оставката цяла година, ние стискахме зъби цяла година, сега не се налага повече", заяви Кънев.

Той уточни, че решението за излизане в опозиция е могло да бъде факт още преди година, заради историята с частните пенсионни фондове.

Депутатът обясни, че сега идеята на Горанов е с правилник да се въведе данък, който е отхвърлен от парламента. Нещо, което Конституцията не допуска, но политическият знак е покъртителен, коментира депутатът.

"В момента "данък уикенд" ще стане факт, но с правилник на Министерството на финансите. Това е повод за искане на оставка дори от колегите от мнозинството, защото повечето не подкрепиха този данък", каза още Кънев.

По отношение на кандидата за министър на правосъдието Екатерина Захариева Кънев заяви, че е много малък шансът реформаторите да постигнат общо решение за гласуването в пленарната зала утре.

Той уточни, че ръководството на ДСБ ще вземе решение за гласуването по-късно днес.

Попитан за актуализацията на коалиционното споразумение Радан Кънев заяви, че ДСБ не участва в преговорите.

"Ние казахме в какви параметри си представяме излизане от тази криза. Явно колегите от ГЕРБ си ги представят по друг начин - чрез раздробяване на няколко парламентарни групи и сглобяване на ново мнозинство около същия кабинет. Ние предложихме нов кабинет около старото мнозинство", каза още Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Съгласно американската система всички икономисти,финансисти,юристи ,философи и всякакви друга *** "политолози" и "политицитици" са "арт"-исти- т.е. измамници и циркаджии по призвание и образование!Представете си как ще реагират,ако технологиите и организацията се развият до ниво,при което стоките и услугите станат безплатни- което беше цел за социализма и комунизма!Няма пари,данъци,кражби,корупция,престъпления!Колко много "арт"-исти ще слязат при публиката!Да им помогнем!!!

10

Анонимен

преди 8 години

Г-н Кънев да си прибере принципите дълбоко.Марионетките всъщност нямат принципи.Снобите-още по-малко.Всеки,който иска да дестабилизира държавата ,е враг на държавността и нацията.

9

Анонимен

преди 8 години

Браво Радане! нАЙ-ПОСЛЕ ДА ПОКАЖЕШ БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ!!!

fallback