Снимка: архив Bulphoto

Отказът на част от реформаторите да подкрепят промените в Конституцията не се хареса на шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от коплексиран, който да повишава градуса на напрежението и да смятаме, че това е правилият подход за силна България", скочи той след гласуването на поправките в основния закон.

Цветанов отсече, че ГЕРБ и РБ трябва да бъдат силни партньори, които с останалата парламентарна подкрепа от ПФ и АВБ дават възможност да се правят политики, нещо от което днес страната ни се нуждае.

Още по темата

"Трябва да сме честни пред избирателите. Днешното управление е безалтернативно и е несъстоятелна теза да се говори за предсрочни избори или нов кабинет", отговори той задочно на лидера на ДСБ Радан Кънев, който вчера поиска нов кабинет.

Според Цветанов 2015-а е историческа година именно заради приетите окончателно днес промени в Конституцията, с които се дава ясен знак за политическата воля, която беше декларирана от всички парламентарни групи за необходимостта от съдебна реформа.

"Парламентът е мястото, където може да се изразява принципната позиция, когато се гласуват дадени законодателни промени. Искам да изразя несъгласие с тези, които превръщат парламента в лабораторен експеримент. Когато искаш да гласуваш "за" или "против", имаш своето право да го направиш, но не да бъдеш част от лабораторни експерименти", продължи той.

Лидерът на социалистите, които бяха против поправките, Михаил Миков припомни, че те са самоцелни и няма да променят нищо. Според него поправките се правят под натиск "на едни или други фракции".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase