Снимка: архив, Булфото

"Смятам, че коалицията ще остане и ще имаме стабилно правителство", уверен е Цветан Цветанов.

По думите му с направеното през 2015 г. България се е върнала в единствения възможен път - европейския.

"Имаме много по-добра перспектива от края на 2013 и средата на 2014 г. Страната ни прие разумен бюджет за 2016 г. Постигнахме консенсус по важни теми. Освен това не увеличаваме дефицита, а той се намалява. По данни на МФ към края на септември имаме над 2 млрд. лв. повече приходи спрямо 2014-а", пресметна Цветанов пред Дарик.

Той беше категоричен, че е независим при дебатите за съдебната реформа, въпреки делата срещу него: "Ако сте проследили началото и влизането ми в политиката, винаги съм бил последователен. Нищо няма да промени целите ми и начина ми на изразяване на мнение".

Цветанов коментира и обвиненията за сближаване с партии, които открито са заявявали позиции срещу ГЕРБ.

"ГЕРБ успя да мине и през период на опозиция, имаше политическа криза, нестабилност през 2014 г. Страната изпускаше ясния си път и това, което направихме, беше да запазим хладнокръвие и да не влизаме в риториката, наблюдавана у някои политици последните дни".

По думите му електронното гласуване ще бъде подкрепено от ГЕРБ.

"Смятам, че е нереалистично да се гласува електронно на президентските избори. Трябва да има пълна гаранция, че няма да има пробив в системата. Така че „Да" за електронното гласуване, но при спазване на пълните гаранции, че няма да има пробив", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase