Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отправи силни критики към премиера Борисов, ГЕРБ и правителството. Той не изключи възможността ДСБ да изпадне в изолация в РБ, но предупреди, че много по-голямата опасност е посоката, в която върви страната.

Още по темата

"Моето мнение е, че Борисов и ГЕРБ направиха много тежък политически избор - дали това правителство ще се занимава с реформи или не. Прецениха, че комфортът им от гледна точка на лобитата, които стоят зад съдебната власт, които свалиха ГЕРБ през 2013 г., които им спретнаха "Костинброд", които избраха Пеевски и се заканваха с физическа разправа с тях, същите бяха избрани за партньори от Борисов в сегашното управление", каза Радан Кънев. 

Той обясни, че сегашното управление се очертава като съюз на ГЕРБ, ДСБ и АБВ. "Дали ще участваме в това управление е много по-важен въпрос от това дали довечера ще има протест и дали ще остане единен РБ", каза още лидерът на ДСБ. Той беше категоричен, че това е въпрос за бъдещето на България. 

"Въпросът е дали сегашното Народно събрание и правителство ще движи страната във вярната посока или ще продължат тенденцията да се движат в грешната посока, дали ще бъдат по-силен продължител на правителството на Орешарски, което беше много слабо правителство. Очертава се опасността да имаме по-силно правителство, което да води страната в негативна посока. Това е много голяма опасност", каза още Радан Кънев. 

Той обясни, че няма да предложи кандидатура на нов правосъден министър и даде да се разбере и че не би подкрепил друг човек за поста. 

"Трудно ми е да си представя след всичко, което изтърпя Христо и от свои, и от чужди, след цялата помия, която се изля срещу него, че ще се намери човек, който да се изправи с твърдост зад реформата", каза още лидерът на ДСБ. Той допълни, че е видял много атаки към подалия оставка министър и от ГЕРБ, и от РБ. "Нещо, което дълбоко лично ме отврати", каза още Кънев. 

Лидерът на ДСБ нарече "глупости", "идиотщини" и "простотии" въпросите дали партията му стои зад хакването на мейла на ДБГ. Той обясни и че не прави изчисления колко още ще напуснат групата на РБ и допълни, че за оставката му трябва да се пита след утрешното заседание на ръководството на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase