Снимка: Reuters, архив
fallback

Депутатите отказаха да намалят дългата си коледна ваканция и да почиват колкото останалите българи по празниците. Предложението за това направи независимият депутат Велизар Енчев. 

Така и тази зима народните представители ще "ваканцуват" както е записано в правилника им - от 22 декември до 10 януари.   

22 обаче е вторник, а депутатите заседават от сряда, затова почивката им ще започне още на 18 декември. 10 януари пък се пада в неделя, а първият работен ден на депутатите ще е в сряда - 13 януари. Така почивката за Коледа и Нова година на избраниците на народа ще е почти месец - 26 дни. 

Морално укоримо е депутатите да имат толкова голяма ваканция, каза Енчев, мотивирайки искането си за промяна в правилника. Той призова колегите си да я подкрепят, защото така ще покажат, че са адекватни на очакванията на хората. 

Мнозинството в парламента обаче се въздържа и така отхвърли искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Мао Дзе Дум

преди 8 години

Браво господа и дами... НАГЛЕЦИ БЕЗПОДОБНИ!. Понеже много красиви ги натворихте сега си заслужавате почивката. Починете си добре! Само внимавайте да не е за винаги!

64

Анонимен

преди 8 години

МВР, армията и съдeбната власт ще вземат най-много париПРОТЕСТИРАИТЕ протестираите ТЕ ще ви оправят веднага на площада !

63

Анонимен

преди 8 години

Тука има някакъв провокато котито повтаря едно и също за заспал народ и не ходещи да гласуват !Иска им се да излезат хората да ги натупат на площада ама те си взеха поука от оня митинг януари 2009 когато ги биха заради шепа провокатори наречени ултраси като ,че ли не са от тези които изпълняват поръчки на власта.

fallback