Снимка: Булфото, архив
fallback

Болката на БСП - напрежението с Русия заради конфликта в Крим, пак излезе на дневен ред. Този път социалистите са внесли в Народното събрание и ще настояват да се обсъди, проект на решение за насърчаване на диалога между Европейския съюз и Руския.

Oще по темата

Документът на Левицата предвижда парламентът да натовари премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов да представят пред Европейския съвет и пред Съвета по външни работи на ЕС предложение за изваждане на всички парламентаристи от европейските санкционните списъци и договаряне на реципрочно действие от руска страна.

В предложението на БСП е посочено, че Народното събрание се обявява за засилване на контактите между законодателните органи в ЕС и Русия с цел нормализиране на отношенията, съобщиха от Столетницата.

Според социалистите въвеждането на забрани за свободно движение на парламентаристи от страна на изпълнителната власт на национално и европейско равнище за нецелесъобразно.

Те настояват, че то е и в разрез с правилата на демокрацията и затова искат подобни мерки да не бъдат прилагани в бъдеще. 

От БСП се мотивират още с нарастването на терористичните заплахи за ЕС от страна на "Ислямска държава" и дестабилизиращият ефект за България и Евросъюза на силния имигрантски поток заради конфликта в Сирия.

"В същото време са налице усилия за създаване на глобална коалиция за борба с международния тероризъм и неговите корени. Нарушеното взаимодействие между парламентите на страните-членки на ЕС и НАТО, от една страна и Руската федерация, от друга, затруднява този процес", категорични са народните представители от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

Dnes osvobojdavst advokat4eto germaneza Hans Petar Uhl na zz milizionero moje da go napravat bG grajdanin sa da saschtitava mutrite Mafiata v bG dartofelnik koi mu plaschta Honorara sigurno ne Zezo zu

37

Бойко не Борисов

преди 8 години

Методиев да оправи диалога между себе си и второто си вътрешно АЗ в собствената си тиква, а после да оправя друго каквото и да е то.

36

Аз

преди 8 години

Тия се наиграха на комунизъм и станаха биЗсмени.ГЕРБ, ДСБ, ДПС, ...... верни чада на БКП.

fallback