Снимка: Булфото

Разнобой в парламентарната група на ПФ предизвика Полина Карастоянова. Председателят на НФСБ, от чиято квота тя е в парламента - Валери Симеонов, я обвини в лобизъм и сне политическото си доверие от нея, но лидерът на коалиционната ВМРО Красимир Каракачанов отсече, че тя не е извършила престъпление.

Още по темата

Така че силите "за" и "против" изключването й от парламентарната група, за което настоя Симеонов, са изравнени и съдбата й остава неясна до вторник.

Каракачанов призна, че се надява от НФСБ да преосмислят решението си дотогава, защото изключването от парламентарната група е прекалено тежка санкция.

"Парламентарната група е една и хората са гласували за коалиция Патриотичен фронт, а не за ВМРО или НФСБ и не виждам, който и да било от депутатите да има провинение за изключване от групата", коментира воеводата.

Според него въпросът за изключването на Карастоянова е поставен емоционално.

Обвинението на Симеонов в лобизъм беше предизвикано от промените в Закона за акцизите и данъчните складове, приети от парламента през ноември, според които и селските казани ще се контролират от агенция "Митници".

Вносител на промяната пък е депутатът от ПФ, но от квотата на ВМРО, Емил Димитров-Ревизоро, а Карастоянова също го подкрепила.

"Емил Димитров не е лобист, ами предложението е за събиране на повече пари в хазната. Това е лобизъм в полза на бюджета и на хората, защото всички знаем, че има незаконно търговия с алкохол", защити го Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase