Снимка: БТА, архив
fallback

Според лидера на ДПС Лютви Местан финансовото стабилност на страната може да бъде поставена под изпитание, за да се компенсират растящите разходи без реформи.

Oще по темата

Той упрекна, че правителството се опитва да убеди всички, че има стабилност в страна, но "зад мантрата на стабилността обаче не се вижда развитието".

"То може да бъде осигурено само чрез реформи. Това "управление на стабилността" е управление на говоренето за реформи без реформи. Това крие проблеми за цели социални системи. Да не използвам като изрази на разпад на цели социални системи", коментира Местан.

Той припомни, че още миналата година от ДПС предупредиха, че при тази властова конфигурация не е възможно да се провежда политика на реформи.

Въпреки това Местан за пореден път увери, че движението няма властови амбиции в момента.

Лидерът на ДПС отново зае страната на Турция заради сваления руски самолет, защото южната ни съседка е част от НАТО.

"Няма нужда от обостряне на отношенията между държави. Тероризмът в момента дава заявка за много сериозно настъпление в сърцето на европейските държави. Нашата позиция стъпва на позицията на НАТО. Следователно и тя е българска позиция", коментира той.

Според него  НАТО не е брошка, която българските политици да носят върху ревера си, а евроатлантизмът предполага да се заеме ясна позиция в такива ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник.

14

:-)

преди 8 години

Местан ще се намести, а Туркия ке падне...

13

Анонимен

преди 8 години

prav si vreme e da p[adne nqkoi samolet o6te ili nqkoe pravitelstvo

fallback