Снимка: архив, Булфото

Патриотът Валентин Николов дава на съд депесаря Мустафа Карадайъ. Причината са обиди, "изкряскани" от депутата на Лютви Местан по време на заседание на комисията по корупция, чийто шеф е Николов. Това разказа депутатът от ПФ пред Dnes.bg.

Още по темата

Скандалът се разрази преди десетина дни. Както Dnes.bg писа, Карадайъ избухнал, след като Николов насрочил открито заседание, на което да се обявят данни за начина, по който депесарят е закупил жилището си.

Според информации в медиите двамата били на косъм от бой, а репликите, които си разменяли, били от рода на  "Ти кой си?" и "А ти кой си?". Кулминация на екшъна бил въпросът "Защо ме плюеш? Сега ще те наплюя и аз".

"Някои медии преекспонираха нещата. Нямаше бой и псувни. Имаше крясъци, обиди и неедакватно поведение от страната на Карадайъ", каза Николов. Той отказа да разкаже какви точно са били обидите от страна на депесаря. 

"Не искам да влизам в пикантни подробности. Неприличното поведение на Карадайъ е рецидив, но този път чашата преля. Нанасяше обиди към мен като председател и затова ще търся правата си по съдебен път", обясни Николов. 

Той съобщи и че е провел разговор с шефката на парламента Цецка Цачева. "Отсега нататък при всяко такова негово поведение ще се налагат санкции - изгонване от едно до три заседания", обясни Николов. 

Цачева е уверила патриота и че ще задейства промените в правилника, с които ще се разпишат конкретни наказания за депутати с подобно поведение. Измененията са внесени от ПФ и били разпределени в правната комисия преди пет-шест месеца, но по неясни причини не са задействани досега, което е нарушение на правилника. 

Сред промените са дисциплинарни и финансови санкции за депутати с неприемливо поведение. Те ще бъдат порицавани и публично. 

Николов е изпратил стенограма от скандалното заседание и на шефа на ДПС Лютви Местан, но засега няма реакция от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase