Снимка: архив Reuters
fallback

Турция е на страната на Ислямска държава, обвиниха от "Атака" заради сваления руски самолет.

Според националистите самолетът е летял над сирийска територия, а не над турска, за да води битка с ислямистите.

Депутатите от "Атака" вече внесоха в деловодството на Народното събрание и проект за декларация за "осъждане на военната агресия на Република Турция спрямо Руската Федерация".

"В момент, в който все повече европейски държави подкрепят антитерористичната коалиция срещу "Ислямска държава", начело с Русия, Турция извърши варварска военна провокация, унищожавайки руски военен фронтови бомбардировач СУ-24 във въздушното пространство на Сирийската арабска република. Със свалянето на самолета на антитерористичната коалиция, Турция заяви подкрепата си за "Ислямска държава", пише в декларацията на хората на Волен Сидеров.

От партията настояват парламентът остро да осъди военното нападение над руски военен самолет, изпълняващ мисии, насочени срещу терористичната организация "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

ПАЗЕТЕ СЕ ДНЕС

преди 8 години

АТАКИСТИ РАЗЛИВАТ БЕНЗИН В БУТИЛКИ.Готви се провокация!

55

старки

преди 8 години

Русия взриви няколко конвоя с петрол за Турция и ги заболя. Всичкия петрол от ИД отива в Турция.

54

Анонимен

преди 8 години

Това отдавна е явно за всички хора, които ги е грижа за истината и правосъдието- че и Турция, и Обама, Сирия и Иран, Саудитска Арабия, палестинските араби и бг турци от ДПС и всички др.мюсулмани са на страната на радикалния ислям независимо дали вършат зли престъления срещу човечеството и дяволски грехове срещу Бога,т.к. тези престъпления са одобрени и основани на тяхната религия.Но по-неразбираемо е защо европейски демократични и християнски страни ги снабдяват с оръжия и финанси срещу мира

fallback