Архив: Булфото
fallback

Парламентът даде 7 месеца отсрочка на таксиджиите да се регистрират като превозвачи. Така шофьорите ще могат да продължат да извършват услугата за собствена сметка от името на друг регистриран превозвач до 1 юли.

Oще по темата

Депутатите въведоха новото изискване с промени в закона за автомобилните превози преди малко повече от месец. Според него от 21 ноември шофьорите, които нямат лиценз за превозвачи, подлежаха на санкции.

Управляващите обаче внесоха изменение, с което удължиха срока, след който новото изискване влиза в сила. Мотивите им са, че са нужни много процедури и време, за да направят шофьорите регистрацията си. 

Мнозинството въведе изискването за регистрация на таксиджите, за да спре размиването на отговорността при нарушения от страна на таксиметровите превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

АО беше време когато ползувахме интелигентна услуга от ЮБЕР.....Жалко че тия нещастници я спряха.

2

96232

преди 8 години

Те хубаво гласуваха нов закон и е в сила ама защо извършват изпити за ръководител таксиметрова дейност по незаконни изпитни листовки, които не са променяни няколко години и съдържат въпроси които не отговарят на законите

1

daam

преди 8 години

Аз обичам "ОК СуперШАНС".... да им псувам шофьорите крадливи ;) Наблягам на думата ШАНС, защото нямат общо с оригиналните ТРАНС, но приликите им са завидни. Дори тел. номер са сложили ,в който се разминава само една цифра. И ДЪРЖАВАТА СИ ТРАЙКА ;)

fallback