Снимка: БТА
fallback

Трябва да се овладеят рисковете от социално изключване на големи групи в обществото ни - бежанци, хора, получаващи убежище тук, роми, граждани с ниска квалификация и на ръба на социалната перспектива, каза вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на "Движение България на гражданите" коментира проблема по време на конференция във Варна за предизвикателствата и възможностите пред местната власт.

По думите на Кунева тези групи са застрашени от изолация и бедност, следователно и от радикализиране. ДБГ като политически субект трябва да настоява за задълбочаване на интеграцията, защото това пряко касае сигурността и свободата ни.

Във всяка българска община и населено място сигурността, по-добрите доходи и справедливостта са далеч от това, което хората разчитат да видят, каза Кунева и посочи, че задача на новоизбраните кметове и съветници е да променят това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Кукувица

преди 8 години

А какво да правим с групата на бившите *** на комунистите? С предателите, които пишеха всяка вечер кой какъв виц е казал? С мръсниците, които за малки облаги спяха с комунисти? С всички нечестни, душевно нечисти, кариеристи на партийна основа с такива книжки?Да ги изолираме ли или направо да ги трепем с камъни?

79

Анонимен

преди 8 години

Някакъв тука редовно сравняма язидите с роми: вероятно е лично/религиозно мотивиран субект. Евреите и мусюлманите ги броят за сатанисти, понеже са клон на зороастризма и са запазили русия ген /за разлика от другите кюрди, не са се смесвали с неязиди. Тези хора са подложени на най-жесток геноцид. По данни, 60 момичета/деца на месец се самоубиват след групови изнасилвания от терористите на ИД, които са се заканили да изкоренят русия им ген като ги забременяват. Те предпочитат да умрат но да не им раждат. С тях най-много търгуват като с роби, има над 6000 убити, но никой не е "аз съм язид".

78

До 80

преди 8 години

Язидите имат много руси синеоки червенокоси и като цяло са най-бялата част на населението в този регион на света. Как реши че, ромите са язиди? Не са! Историята е известна - те са от Раджистан, изгонени заради неконтролируемост и кражби. Има много хубав филм за предците им - "COBRA GYPSIES - full documentary" на youtube художествено направен и с позитивно чуство към тях. Тези които са останали са се запазили някои много хубави особености.

fallback