Залата в Дупница. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов обеща повече пари за здравеопазване, градоустройство, образование при откриването на два санирани блока и басейн в Благоевград.

"Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране", разясни той, цитиран от "Фокус”.

Според него няма по-голям подарък от този, които прави държавата към хората – да благоустрои жилищата им, за да плащат по-малки сметки за ток и да живеят по-добре.

Аз съжалявам, че много не се обръща внимание на това и като заговорим за винетки - по 8 лева на месец, не обръщаме внимание, че по 7-8 хиляди лева на апартамент държавата подарява на благоевградчани, като ремонтира и обновява блоковете, посочи премиерът.

По думите му това е над милиардна програма за страната само за тази година, а за догодина е заделен още един милиард лева.

Новият басейн е в двора на Осмо СОУ "Арсени Костенцев". Няма по-приятно от детския смях и глъч и сега тук имаше ученици от първи клас, които казаха - искаме да учим вътре в басейна, пошегува се Борисов.

Регионалният министър Лиляна Павлова коментира, че Благоевград е националният отличник по програмата за саниране, защото към днешна дата градът е първи по брой одобрени за саниране и финансиране сгради. Вече са изпълнени проектите на три сгради.

Павлова съобщи още, че в цялата страна програмата и кампанията продължават, за саниране са одобрени над 1700 сгради.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев прерязаха лентата на новата спортна зала в Дупница. Дупница има своя зала и прекрасен отбор и мисля, че въпреки тежкия жребий, отборът играе прекрасно, каза Борисов.

Той посочи, че преди 3 години е бил на откриването на спортната зала в Сливница, а сега, след откриването на залата в Дупница, се надява това да донесе това още повече успехи на волейболния отбор.

Новата придобивка на Дупница е с капацитет от 1505 места и отговаря на всички изисквания за провеждане на международни срещи по най-различни спортове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase