Снимка: архив, Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов последва примера на световните лидери и посъветва да се промени тонът на българските политици към Русия.

"Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате, че и на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия", призова той.

Oще по темата

Това заяви снощи българският премиер във Варна на въпрос дали подкрепя изявлението на президента Росен Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България.

Така Борисов деликатно се разграничи от твърдата антируска позиция на държавния ни глава пред "Индипендънт", в която българският президент предупреждава, че Русия е насочила поглед към Балканите, за да започне хибридна война, целяща дестабилизация на цяла Европа. В него Плевнелиев призова САЩ и НАТО да контрират растящата заплаха от руска агресия.

Премиерът Борисов посочи от своя страна, че след трагедията във Франция се опасява от намаляване на средствата по оперативните програми, заради инвестициите в повишените мерки за сигурност.

"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза той.

Бойко Борисов настоя, че по отношение на сигурността у нас всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Джак

преди 8 години

"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза той.Бойко АЗ съм човекът! Слушай ме внимателно! Изкарваш армията и полицията и де що има цветнокожо в цялата страна ги качваш на камиони до турската граница, късаш им документите и бой с палките и им казваш никога да не се връщат повече. После армейски патрули по границата. Който дойде го биеш и го пращаш обратно. И всичко е решено с едно движение, пълна безопасност!

145

Анонимен

преди 8 години

Бойко чмо ***! Какое место этот пидар занимает среди политиков мира? последнее по ходу.....после польского пидараса! Бойко на коленях *** в Кремль ползти будешь мразь..

144

Анонимен

преди 8 години

Премиерът Борисов и придружаващите го министри избраха днес парадоксално място да отдадат почит на жертвите на атентатите в Париж - при откриването на сметище в Аксаково. Бог да ги прости хората", казва премиерът, прекръства се. Следва минута мълчание. После гръмва музика и се раздават ножици за да се пререже лентата на сметището. Kato premieryt pojela krepko zdrave na martvite i dalboko sastradanie kam nepo4inalite francuzi, raneni pri atentatite. i nito duma ili cvete za rusnaci te , zaginali

fallback