Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов последва примера на световните лидери и посъветва да се промени тонът на българските политици към Русия.

"Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате, че и на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия", призова той.

Още по темата

Това заяви снощи българският премиер във Варна на въпрос дали подкрепя изявлението на президента Росен Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България.

Така Борисов деликатно се разграничи от твърдата антируска позиция на държавния ни глава пред "Индипендънт", в която българският президент предупреждава, че Русия е насочила поглед към Балканите, за да започне хибридна война, целяща дестабилизация на цяла Европа. В него Плевнелиев призова САЩ и НАТО да контрират растящата заплаха от руска агресия.

Премиерът Борисов посочи от своя страна, че след трагедията във Франция се опасява от намаляване на средствата по оперативните програми, заради инвестициите в повишените мерки за сигурност.

"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза той.

Бойко Борисов настоя, че по отношение на сигурността у нас всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase