Снимка: Булфото, архив
fallback

Симпанизанти на "Атака" се събраха пред Столичното следствие, за да подкрепят лидера си Волен Сидеров и заместника му  Десислав Чуколов, които са призовани на разпит.

Oще по темата
Така националност номер едно влезе при следователите съпроводен от скандиране "Атака!", "Победа!", "Волен!" заедно с Чуколов.

По същото време и друга група националисти се събраха на площад "Александър Невски", за да подкрепят лидера на "Атака".

Сидеров пък обяви пред симпатизантите си пред Столичното следствие, че върху него и Чуколов ще бъде упражнена политическа репресия.

Народните представители, които се отказаха от имунитета си, ще бъдат обвинени за хулиганство заради нахлуването им в НАТФИЗ.

Според заявката на главния прокурор Сотир Цацаров двамата да бъдат задържани за 72 часа.

Сидеров пък видя в това опит за натиск.

"Съвсем ясно е, че главният прокурор иска ние да отсъстваме от политическата сцена, искат да ни махнат от политическата сцена, но това няма да стане“, отсече той.

Освен това националистът предрече, че скоро ще бъде сложен край на управлението на Бойко Борисов при това заради външни фактори.

"Така, както изглеждат много силни, така ще паднат и дори няма да разберат как. Така че чакат ни дни на битка", обяви Сидеров пре симпатизантите си.

"Има план на Борисов и Цацаров да ме унищожат, сега смятат, че могат да ме пречупят, но вече десет години сме в битката, а тяхната диктатура ще падне под външни фактори, а те и с този случай си забиха нож, оттук нататък България няма да е същата, а и Европа също, защото предстоят много сериозни геополитически промени", предвеща лидерът на "Атака".

Сидеров коментира, че не случайно днешната дата е избрана за ареста му, защото на нея преди два месеца е роден синът му Волен - младши.

Ако след разпитите в Столичното следствие Сидеров и Чуколов бъдат отведени в Националното следствие, а дали те ще останат за постоянно в ареста, ще решава в петък Софийският градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Ина

преди 8 години

Коментираме го, защото е единствената опозиция. М-да, и не мислете, че като не сме били на площада пред Александър Невски, като говорим няколко езика, като сме образовани и ерудирани, не го подкрепяме. Докато Волен е на политическата сцена, АЗ, на която не ми липсва НИКАКВО САМОЧУВСТВИЕ, ще гласувам за него. Болен бил, дрогиран бил, хулиган бил - ми, още по-добре, защото аз нито съм болна, нито съм дрогирана, нито съм хулиган, но някой трябва да ми свърши протестната работа И ТОВА Е ТОЙ!!!

92

Пак пълнеж

преди 8 години

Не ми е ясно защо ни занимават с този субект. Ясно е, че всичко е за да се вдига шум. Ами тогава, защо постоянно се пише за това - явно схемата работи.Най-готино е "привържениците" му, как си крият лицата! :) - явно "ще застанат" и пред амбразурата заради него :)

91

Анонимен

преди 8 години

Не знам защо въобще сме седнали да го обсъждаме тоя наркоман,че като го обсъждаме му надигаме въшките,спрете да го обсъждате.Иначе ще го направите мъченик.

fallback