Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който е в очакване да бъде арестуван за хулигантство, отново направи скандално изказване. Той обяви атентатите в Париж за скалъпен сценарий и попита защо няма снимки, доказващи касапницата и жертвите. 

"Атентатите в Париж са третият епизод от скалъпен сценарий. Първият епизод е атентатът от 11 септември 2001 г. в кулите-близнаци, Ню Йорк, а вторият е нападението над френското списание "Шарли Ебдо" от 7 януари4, каза Сидеров в авторското си предаване по партийната телевизия "Алфа".

Според него атентатите във Франция имат за цел с кръв да настроят Западния свят срещу борбата на Русия с "Ислямска държава".

"Защо точно сега терористи убиват хора в Париж? За да отклонят вниманието от това, че в момента Русия заема геополитическо място. За да насочат Запада срещу Русия, защото тя нападна "Ислямска държава", заяви Сидеров.

Той припомни съобщенията на медиите за много жертви в Париж. "Видяхте ли убити? Видяхте ли застреляни? Видяхте ли самовзривени камикадзета? Всичките възможни кадри от атентата се побират точно в минута, две", обясни Сидеров.

Той се обърна към зрители си, че те са жертва на "обичайната манипулация на лепени, монтирани кадри, задъхан патетичен разказ, зад който обаче няма покритие".

"Целият свят започва да рони сълзи и да казва, че е французин, парижанин. Ставаме свидетели на поредната мелодрама, в която не знаем фактологията", обясни още лидерът на "Атака".

Сидеров нарече коментара на премиера за атента жалко, а вътрешният министър Румяна Бъчварова нерече "марионетка на американското посолство".

Накрая лидерът на "Атака" завършва с прослава на Путин. Според националиста той е спечелил страшно много геополитически точки  и САЩ са изпаднали в абсолютен в стрес.

"В такива случаи Щатите знаете ли какво правят? Организират някъде атентат или атентатче, което се представя малко по-пресилено. Дори и да има убити в Париж, това за олигархията, която управлява САЩ, е абсолютно нищо. При подобни сценарии сценаристите не ги интересува дали ще загинат хора", заключи Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase