Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутати от управляващото мнозинство обявиха, че докладът на международните одитори, които разследват кризата "КТБ" ще е готов в края на ноември.

Oще по темата

Те обявиха, че в началото на следващата година ще обявят имената на публичните фигури, виновни за скандала с фалиралата банка. 

Изявлението си депутатите Валери Симеонов от ПФ, Мартин Димитров от РБ и Методи Андреев от ГЕРБ направиха, след като вчера са се срещнали с финансовия министър и представител на Фонда за гарантиране на влоговете и международните одитори.

"В доклада им ще бъдат описани основните причинители за кризата, както и лицата и фирмите, които стоят зад тази мащабна далавера", обясни Валери Симеонов. 

Мартин Димитров добави, че с колегите си са поискали от министъра да бъдат обявени имената на публичните фигури в доклада.

"Министри, общински съветници, депутати, областни управители, прокурори, които би ги имало в доклада, да станат публични", призова реформаторът. 

Методи Андреев пък уточни, че разкриването ще засегне всички хора на висши длъжности, които фигурират в публичния регистър.

Мартин Димитров допълни, че ще искат гаранция, че виновните публични личности повече няма да заемат висши държавни постове. 

Симеонов уточни, че няма да бъдат разкрити имената на публичните длъжности, които са обект на съдебно разследване по казуса. 

Депутати обявиха, че са получили разрешение от Фонда, който е възложител на международната проверка, съдържанието на доклада да стане публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

преебан

преди 8 години

Бог да ги накаже! Заради алчността на тези мафиоти, изгубих работата си в ТБ Виктория, дъщерна на КТБ и сега съм безработен.

23

Анонимен

преди 8 години

Вадят политиците, виновни за *** а Народа ще го извади февруари !НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

22

бургазлия

преди 8 години

А да видим кво ще стане много шум за нищо.Не само че не треба да заемат публични и прочие държавни постове и длъжности но и да се конфискува и национализира придобитото през този период имущество -недвижимо и движимо и спестявания в други банки

fallback