Снимка: архив, Булфото

На президентските избори АБВ отива за победа, обяви лидерът на партията, бившият президент Георги Първанов.

"Имаме потенциала да покажем един убедителен резултат. Търсим взаимодействие не само в лявото но и в центристкото, защото България има нужда от уважаван президент. АБВ трябва да стане носител на институцията", заяви той по време на Националния съвет на АБВ.

Според него партията му е постигнала добър резултат на отминалия местен вот – над 40 обшински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници.

Първанов честити на избраните кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат.

"Ще подчертая, че над 40 от кметовете бяха във формула от партии от българската левица и голяма част от тези коалиции бяха успешни", каза той.

Той отчете, че в изпълнителната власт и в Народното събрание АБВ се е наложила като носител на модерна управленска култура, и се надява подкрепените от нея и избрани кметове да се придържат към тази линия.

По думите му, АБВ са готови на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие с левите политически сили у нас.

"АБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото", коментира той, но предупреди: "Няма да приемем високомерно отношение и менторски тон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase