Снимка: Reuters, архив

Куба има желание отново да внася български хранителни продукти, както и да развива смесени предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Това заяви министърът на хранителната промишленост на Куба Мария дел Кармен Консепсион на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски и водената от него делегация в Хавана.

Лукарски от своя страна е очертал като конкретна възможност възстановяване на производството на българско кисело мляко за кубинския пазар от държавната Ел Би Булгарикум, собственост на Министерство на икономиката.

От своя страна пък кубинската министърка изрази желание за увеличаване на вноса у нас на кубински ром, пури, кафе и други продукти. Според нея има възможност за създаване на смесени предприятия за дистрибуция на кубински стоки.

На срещата между министрите Лукарски и Консепсион бе представен протфейл от бизнес възможности, които Куба предлага. Страната вече има 11 подобни проекта и са подготвени 14 нови в производствени дейности на хранителната промишленост като производството на млечни и месни продукти, кафе, мелнична промишленост, алкохолни и безалкохолни напитки, консерви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase