Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Владислав Горанов бе поканен от синдикати да посети един от затворите в страната и да се запознае със състоянието на сектора.

"Същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава "служител", пише още в отвореното писмо.

Според Синдиката на служителите в затворите в България в бюджета за 2016 г. са предвидени "сериозни рестрикции по отношение на икономически и социални права на всички служители в сектор "Сигурност", в частност тези в затворите и арестите". Служителите заплашват и с протести.

"Готвените промени не целят да реформират сектора и да реализират разбирането за полицейска служба в интерес на обществото, и не са придружени от задължителните прецизни и мотивирани обяснения на Министъра на финансите", пише още в отвореното им писмо.

Припомняме, от синдикатите на МВР настояват за извънредно заседание на МС и спешна среща с премиера Бойко Борисов и министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов заради орязване на заплатите при пенсиониране от 20 на 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Вярно е че това не е реформа, но какво сме реформирали реално в България от 25 г. ? Само се сменят имената на партии, коалиции, министри, министерства, комисии, айде да не изброявам всичко, че няма да ми стигнат буквичките. Ясно е че Горанов изпълнява безпрекословно заповедите на Винету и е един от най-големите му *** в това правителство. Изобщо тук нещата трябва да се започнат от А-Б иначе още 25 г. нищо хубаво не чака българина. Освен да плаща той няма никакви права. Може само да ЛАЕ !

16

БГ

преди 8 години

Много вярно. Те раздадоха милиони на разни села с 5 бабички да се къпят в шадраваните ,а в затворите и по границата нямат вода за пиене.С празна раница не се пази граница НАЛИ.

15

www

преди 8 години

Българите сме малък ,за сметка на това много *** народ!Вие какво си мислите,че като орежат парите на ченгетата ,тези пари ще влезнат в хазната ли?А дано ама надали.Ще си ги откраднат магистрати и министри и др.! Кога си спомняте последно да е приет закон в полза на обществото?Всичко е с цел крадене,но хейтърите веднага почват да се радват.Еми така е,както каза една Мутра "лош материал " май ще излезе прав!

fallback