Снимка: Кадър bTV
fallback

Десетки сигнали от граждани са получени в Общинската избирателна комисия в Ботевград за нова схема за купуване на гласове. Там днес на втори тур се състезават двама независими кандидати. Единият е досегашният кмет Георги Георгиев, който на предишния вот беше подкрепен от ГЕРБ, но партията свали от него доверието си, а другият кандидат е Иван Гавалюгов, издигнат от "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет - "ГДБОП".

Въпреки че досега официална жалба не е подадена, гласоподаватели, които обаче се страхуват да свидетелстват, твърдят, че по заведения са дадени някакви пари на определени лица.

Схемата е следната: поръчваш си кафе и накрая ти се връщат 50 лева ресто. В едно от кафенетата снощи дори е имало проверка от полицията.

Собственичката на заведението призна, че от полицаите е научила, че има такива сигнали и отрече в кафенето да се случва такова нещо. Тя дори настоя, че няма политически пристрастия.

В същото кафене възрастна жена обясни, че е чула за схемата и е опитала да изкара някой лев срещу гласа си.

"Плащаш едно кафе за стотинки и ти връщат 50 лева ресто. И аз дойдох - ама не. По-нагоре ходих, ама и там няма", оплака се жената пред bTV.

А иначе секция петнайсет в Ботевград е сред най-охраняваните и от полиция, и от застъпници.

На първи тур вотът в тази избирателна секция беше силно концентриран - над 80% са гласували за единия от двамата кандидати за кметския стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До как Камелия

преди 8 години

Како, како авторке,кажи къде точно да идем, *** како?Цели кервани сме тръгнали от Столипиново, Факултето, Токайто и Максуда - на кафе в Ботевград. Нали сега за 2 часа се оди до Одрин на кафе, ние пък тръгнааме за Ботевград!Дали може днес да си сменим адресната регистрация, а? Има още час и нещо за гласуване.Идеме ***, како! Да приготват петдесетачките!Асан и Метоот Факултето

12

Анонимен

преди 8 години

В същото кафене възрастна жена обясни, че е чула за схемата и е опитала да изкара някой лев срещу гласа сиСиромах човек, жив дявол

11

Джим Карпентър

преди 8 години

Премиера ни е е пушечно месо. Сретан Йосич лично му е обещал като излезе от политиката да си поговорят!

fallback