Снимка: архив Булфото
fallback

АБВ призова за незабавни мерки за подпомагане на ЦИК и ОИК в София при обработка на протоколите от вота.

Зам.-шефа на партията Румен Петков изпрати писмо до Общинската избирателна комисия в столицата и предупреди, че има опасност да не бъде спазен срока за обявяване на резултатите от изборите.

Oще по темата

Затова според него трябва да се вземе незабавно решение за назначаване на сътрудници, които да подпомогнат комисията в броенето на гласовете.

Според Петков спешните мерки се налагали и заради застрашеното здраве на членовете на СИК и ОИК при приемането и обработката на протоколите.

Както Dnes.bg  писа пет жени, членове на избирателни комисии, които са чакали в изборната нощ пред зала "Арена Армеец" да предадат протоколите са приети в столичната УМБАЛ "Св. Анна“ с различни оплаквания.

По-рано се появи информация и за починали членове на СИК, но тя бе отречена от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Трябваше да вдигнат заплатите в ЦИК и комисиите и да наемат най-способните с добри заплати. Сега вече късно и изборите отиват на кино. Лакомия е депутатите и кметовете да са с космически заплати за 4 години и някои са вече 5-6 мандата, а персонала за изборите да работи само за 40-50 лева надница за една нощ.

4

ПАРТИЯ = МАФИЯ

преди 8 години

26 години преход !?!? ... накрая мутрата на тази стара, престъпна комунистическа мутра е в УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ НА "АНТИ КОМУНИСТА" БОКО ТИКВУНЯ !... народе, малко ти е мизерията, народе ...

3

Анонимен

преди 8 години

Аматьорщоната при ГРОБ достига невиждани размери.Едни бюлетини не могат да обработят а простият ИлИкТУРЪт ги овластява да оправляват цяла държава.Каква пародия само.За мен от 2009 година насам бълга-рак е синоним на тъ-пак

fallback