Снимка: архив, Булфото
fallback

Много вероятно е да се окаже, че референдумът, който ще се проведе на 25 октомври заедно с местния вот, няма да бъде валиден, защото твърде малко гласоподаватели ще дадат своя отговор на въпроса дали подкрепят въвеждането на електронно гласуване.

Oще по темата

Още миналата седмица президентът Росен Плевнелиев, който е инициатор на допитването, се оплака, че политиците не обясняват на избирателите за какво е референдумът и така поставят под въпрос изхода от провеждането му.

90% от България са села. На всяко кметство в селата има по два избирателни списъка - единият е за местни избори, другият - за референдум.

В селата обаче някои хора дори не знаят какво е референдум. Тук са възрастни, неграмотни, обясняват пред bTV хора от село от Северозападна България.

В градовете обаче също не са особено информирани за допитването.

Освен непопулярен, въпросът на референдума "за" или "против" електронното гласуване, се оказва и извън проблемите на хората.

Според някои даже то е свързано със здравеопазването.

Дали хората ще посегнат към бюлетината за референдума или само ще изберат кмет и общински съветници е въпрос на личен избор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 8 години

Колко псри взехте за да побликувате тези стстия?

29

Анонимен

преди 8 години

Пак някой се опитва да прави манипулации.Кой и как реши че твърде малко хора ще дадат своя отговр? Смешници.Колкото по-малко отговори - толкова повече пари в джобовете на купуваите и продавачите на гласове.

28

Анонимен

преди 8 години

Много добре разбират хората, но вероятно се колебаят - хем да са в крак с техниката, хем при това ниво на съзнанието, дали ще са по-честни, ако са електронни?

fallback