Снимка: кадър bTV
fallback

Очаквам извинение от Волен Сидеров, настоя вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя поясни, че органите на реда са реагирали правилно и не са допуснали да има разрастване на скандала с лидера на "Атака" и дясната му ръка, депутатът Десислав Чуколов.

"Какво се е случило очаквам да разберем от разследването на прокуратурата. Като министър на вътрешните работи за мен е недопустимо някой, дори депутат с имунитет, да посяга на униформени служители. Волен Сидеров е посягал на полицай", обяви министър Бъчварова пред bTV и допълни, че имунитетът на Сидеров ограничава възможностите за действия.

Тя посочи, че е получила писма от граждани, включително от трима лекари – свидетели, които настояват за публично извинение от Волен Сидеров.

"Всички, които са присъствали, представят различна картина от Сидеров. Нека институциите си свършат работа и след това ще даваме оценка", уточни тя и разясни, че отношението към служителите на МВР в петъчната вечер е било недопустимо.

"В други случаи българските полицаи имат доста премерено поведение и не нарушават правата на гражданите. Това е факт от обществен интерес. Има ред, по който като се установи кой е превишил правата си, да се даде санкция за това. Това, което виждам, не е поведение, което да спечели обществено одобрение. Следих този случай, непрекъснато бях информирана от главния секретар", разказа вицепремиерът Бъчварова.

"Ние сме заинтересовани да се проведе обективно разследване, след като Цацаров поиска имунитета на Сидеров. Надявам се той да си го даде сам", коментира вицепремиерът. Тя сподели, че е получила обаждане от депутата Десислав Чуколов към 1:30 часа през нощта, но не му е отговорила.

"Ситуация, в която един депутат прави проверка за акцизни стоки, не е естествена", каза още тя.

"От 2006 година периодично, близко до избори, има случаи, в които той провокира органите на реда", каза още Бъчварова.

Войната по пътищата

"Работим активно и постоянно по тази тема, защото виждаме изключителна опасност за нашите граждани", каза Румяна Бъчварова. Тя заяви, че липсата на систематичен контрол през изминалите години е оставила усещане във водачите за безднаказаност.

"Надявам се предложените мерки да бъдат приети от депутатите", каза още Бъчварова. Тя подчерта, че до момента не е имало толкова строги мерки, защото не са били предложени и разписани в закона.

Вътрешният министър призна, че на много места са констатирани и нарушения от страна на органите на реда.

"Не се връчват наказателни постановления, прикриват се такива нарушения и това е абсолютно недопустимо", категорична е Бъчварова. "Усилията ни са насочени и към нашите служители", увери тя, като поясни, че в МВР са взети мерки за лоялност на служителите.

Категориите за труд в МВР

"С министър Горанов нямаме различни разбирания по този въпрос", поясни Румяна Бъчварова по повод предложението на финансовия министър чиновниците зад бюро в МВР да са в трета категория труд.

"Имаме трудности в МВР и съм убедена, че по-добрата организация ще даде добър резултат", категорична е МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Ред арми

преди 8 години

А ние очакваме извинение от ГЕРБ и Борисов за гаврата с България

101

Анонимен

преди 8 години

Управлява ви мафия!Фалшификация на избори,тежка медийна пропаганда,мащабна корупция,ограбване на държавата и превръщането и в обикновен анклав!Без суверенитет,без сухоземна или въздушна независимост на решения,взети от български граждани!Свидетели сте на най-мащабно,платено и престъпно заличаване на Трета Българска Държава! Който има съмнение или е скован от страх,да продължава да пие от празната чаша на свободата и демокрацията пред телевизора!Резултатът на празните надежди е близо и много скоро ще помете пред очите ви,лично вас и онези,които обичате!Николай Марков

100

Лора

преди 8 години

Волен каза че на жените мястото е в кухнята не да са министри и журналисти!

fallback