Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира случая с лидера на "Атака" Волен Сидеров, за да не бъде обвинен, че ще повлияе на решението на прокуратурата.

Още по темата
"Не мога да толерирам такова поведение в никакъв случай, тъй като е опозиционна партия не бих искал да се изказвам и да давам оценка", каза той в отговор на журналистически въпрос.

Има начини да се правят проверки, няма сигнал, който да е дошъл по линия на ДАНС или МВР, който да не е проверен, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод вчерашния случай на ул. "Г.С.Раковски" в центъра на София.

По думите му в борбата с контрабандата и акцзините стоки резултатите са много видими и могат да се проверят.

"С радост бих отишъл в такъв магазин с него, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин, а ще ангажираме службите, ще отидат, ще затворят, ще проверят, ще докажат, или няма да докажат", каза Борисов, цитиран от БТА.

Нека да оставим на парламента, това е тяхна задача и на прокуратурата, каквото преценят да свършат, добави той. Борисов припомни, че в качеството си на главен секретар на МВР е имал подобни случаи.

Борисов каза още, че България е зависима от Турция за бежанците, защото ако не влагаха толкова усилия да ги задържат на тяхна територия, щяха да дойдат на нашата граница. Нестабилността на региона, за която винаги сме говорили, предупреждавали, тревожили, е факт., каза той във връзка с атентата в Турция.

Не искам да се включа в спора кой повече обича Русия, който преди няколко дни наблюдавахме в парламента, коментира още Борисов. "Многократно сме казвали и моя позиция е била и това в присъствието на американски дипломати, че българският народ обича Русия. Ние имаме прекрасни отношения с този народ, историческа памет”, добави премиерът. Той уточни, че въпросът е на много по-високо ниво и трябва да правим така, че нашите интереси да не пострадат, а в същото време да спазваме правилата, които като лоялни членове на НАТО и ЕС сме приели.

Борисов заяви, че няма усещане за предизборна кампания и за избори, и това го притеснява, защото ще свали избирателната активност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase