Снимка: архив Булфото
fallback

С голям букет от червени рози, поднесен от най-възрастния депутат Стефан Данаилов от БСП, си тръгва от парламента новият омбудсман Мая Манолова.

След като се закле пред Народното събрание, въпреки че реално ще поеме поста на 20 октомври, когато изтича мандатът на досегашния обществен защитник Костантин Пенчев, тя даде заявка, че тръгва на обиколка из страната, за да се срещне с проблемите на място, защото няма да ги чака да я потърсят в София.

Oще по темата

"Формално днес положих клетва пред вас, но реално положих клетва пред българските граждани, чийто права ще защитавам активно. С това реално приключи един етап от моята политическа кариера в този храм на демокрацията, към когото винаги съм изпитвала огромно уважение и за чието реноме съм полагала  усилия", каза доскорошното острие на БСП на прощаване с депутатите.

Тя се зарече, че ще бъде омбудсман в действие и ще преследва проблемите, така че няма да каже "сбогом" на народните представители, а "довиждане", защото ще поставя пред тях важни за гражданите теми и ще внася промени в законите, които се отнасят до правата и свободите на хората.

Манолова беше избрана за обществен защитник от парламента на 30 юли. На тайно гласуване тя получи подкрепата на 129 депутати и така спечели битката с досегашния омбудсман Константин Пенчев, за когото гласуваха 82-ма.

Още тогава Манолова призна, че ще ѝ липсва парламентарната трибуна, но според нея най-големият страх на всички е, че това управление ще се сдобие с нов активен критик, защото тя ще продължи да бъде опозиционер.

"Според мен всяко добро и умно управление има нужда от активен и критичен омбудсман, който да поставя, от една страна администрацията, а от друга да защитава гражданите. Безспорно ще работя с всички институции – с правителството, с парламентарното мнозинство, за да могат гражданите да бъдат активно защитени", обеща тогава Манолова.

Само преди ден тя се върна от продължително лечение в германска болница. Слухове много – но истината за болестта й не видя бял свят. Единственото, което тя сподели, че е добре и ще продължи със същия хъс като депутат да се бори и като омбудсман на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Дано да са нямали предвид под червени рози нещо свързано с край,😃лоша шега навързвам какви ли не асоциации имайки предвид колко изперкал *** се опитват да злепоставят някой хора правейки връзки с някакви некролози на починалият хора,но от друга страна други на високо ниво не се свенят да се изкачват по стълбицата използвайки твои знания при това когато са ти длъжни вече девет години.Ами който гласува да му мисли почти всичко у нас води до повръщане дори мними протести, узрейте интелектуално

23

Отвратен от ГЕРБ

преди 8 години

Защо ГЕРБ допусна Мая Манолова да стане Омбудсман след Костинброд Гейт? Защо ГЕРБ предаде гласовете на избирателите си, включително и лично моя глас? Защо питам...ЗАЩО?

22

1

преди 8 години

Браво на герберите,продължавайте така до пълното унищожаване на държавата.

fallback