Снимка: Булфото
fallback

Стотици военни недоволстват, защото им орязват доходите, пише в. "Труд".  Военни твърдят пред изданието, че от известно време не им изплащат добавки и социални придобивки, които им се полагат.

Униформените са убедени, че по-висшестоящи техни колеги са им свели, че в Министерството на отбраната се обсъжда да бъдат премахнати онези 15% към доходите им, които се дават за специфични условия на труд. Този тип добавка бе въведена от бившия военен министър Николай Цонев с вътрешна заповед, с която си навлече гнева на бившия премиер Сергей Станишев.

„Не може да потвърдим информация, че се обсъжда премахването на добавките за специфични условия на труд. Обсъждат се различни варианти бюджетът на МО да стигне за всичко необходимо до края на годината“, обясниха от министерството. Не отрекоха, че може да се е получило забавяне на някои плащания по места.

Част от военните се оплакват, че са били орязани парите, които им се полагат за храна по време на дежурство. Капитан твърди, че вместо 24 лв. за денонощен наряд са му били изплатени 12 лв. Друг военен е сметнал, че за 12-часово дежурство са му дали 8,60 лв. Бавели се плащания за квартирни и други социални придобивки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

Каква армия,каква полиция,каква ДС,какви разузнавания,какви министерства,министри и депутати?Всички войници,офицери,служители и политици дават клетва и подписват клетвени декларации за "Вярна служба на народа"....А за 25 години всеки третибългарин е или унищожен,или прокуден от родината!Случайно ли,или нарочно?Ако е случайно- всички са за дрънголника- за некомпетентно управление!Ако е нарочно- всички са разстрел- за упражнен геноцид и държавна измяна!Барабар с главнокомандващите!

34

333333

преди 8 години

От нашата армия нищо не става!!Който не иска да работи става кадрови войник и цял ден си бара та--шака и чака заплата.

33

бачо

преди 8 години

Когато започнаха да наемат кадроваци/войници/ през 2000г. някъде се чудех кой ще се хване като знаех какъв гърч е за войника службата,но ето започнаха едни сервитъорки,едни к..ви се навряха там,службата стана не каквато беше преди,охлаби се съвсем.Сега искам да кажа че не си мислете че навън по частните фирми някой ще ви търпи да се скатавате и ще ви дава 900лв.заплата.Няма такъв филм ще сте осигурени на мин. заплата и ще ви дават 600лв. никой няма да ви бръсне за сливи каквито и спецове да сте.

fallback