Снимка: Булфото
fallback

„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”. Това каза пред Нова тв Кирил Домусчиев – председател на КРИБ, собственик на Футболен клуб „Лудогорец”.

Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени”, подчерта Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата”, допълни той.

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция, „но виждаме, че никой не ни обръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу”.
Той коментира и цената на бензина. „Факт е, че големите фирми зареждат в чужбина. Българският гражданин е потърпевш” Домусчиев изрази убедеността си, че въпреки намаляването на цената на газта, тя пак ще е най-висока в Европа.
Той обясни, че преди време бе получил подкрепата на Борисов, но нещата са спрели дотук. Вече са пуснали писмо до премиера и очакват той да им определи среща, на която те ще искат да видят кой си е свършил работата и кой не е. Проверки са били извършени, но така и няма наказани.

Собственикът на „Лудогорец” коментира и спорта като заяви, че е нужно първо да се оправи клубния футбол и после да се гледа националния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

зико

преди 8 години

Ами ти господин Свинаров от коя мафия си.Български морски флот е твой.

34

Кольо

преди 8 години

Като изключим, че тоя Домуза се е взел за много велик, е много прав. От енергийната мафия няма отърване, докато от наркомафията - и да си правят далаверите, взимането на наркотици си е право на личен избор, а наркотрафикантите са престъпници отвсякъде, докато при енергийната могат да си измият очите с някоя вратичка в законите.

33

Анонимен

преди 8 години

А бе, не че не е прав, ама ако неговиге фирми бяха част от енергийната мафия, сега друга песен щеше да пее - как държавата мачка националноотговорния бизнес и прочие мантри. В момента просто е от потърпевшата страна, бъркат му яко в джоба и надава вой от името на уж честния бизнес и обикновените хора. Някак си не го припознавам като защитник на правдата.

fallback