Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившят омбудсман Константин Пенчев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за конституционен съдия. Решението е взето единодушно от депутатите на партията, съобщи шефът на групата Цветан Цветанов. 

Oще по темата
Константин Пенчев досега беше омбудсман. Той бе номиниран от РБ за втори мандат, но загуби битката срещу бившата соцдепутатка Мая Манолова. 

Цветанов отрече издигането на Пенчев да е сценарий за компенсация.

"Номинацията няма връзка с избора на Мая Манолова. Константин Пенчев е достоен юрист, който ще бъде достоен конституционен съдия", каза шефът на групата на ГЕРБ. 

Самият Пенчев вече е дал съгласието си да бъде издигнат, стана ясно от думите на Цветанов.

Кандидатурта му е получила картбланш и от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.  

Управляващите още не са водили разговори с други партии за подкрепа на кандидатурата на Пенчев, но предстои това да стане. 

Изборът му трябва да стане преди местния вот на 25 октомври. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Горд Българин

преди 8 години

До авторът на този коментар "Оф, аман. Цял живот на сладки местенца със супер заплатки и служебни коли, телефони и т.н. Затова няма пари за пенсии, за майки и за всички нас." - Вместо да пуфкаш и офкаш, защо не кажеш ти какво си постигнал/а в живота, за да заслужиш подобен пост или длъжност, че да се ползваш с такива "облаги" , като "заплатка", кола и тел.? За толкова свестни хора, като Пенчев, заплатите трябва да са в пъти повече, за да ги задържим. И стига с тази необоснована завист. Жалко е!

7

Анонимен

преди 8 години

КС тихото пристанище за утихващи политици.

6

Анонимен

преди 8 години

Човек на ГЕРБ и сега пак си го уреждат на топло местенце.

fallback