Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив
fallback

България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците, заяви премиерът Бойко Борисов в Габрово, където откри обекти от интегрирания воден цикъл на града.

По думите му това е проблем в цяла Европа.

"Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Те са опозиция, идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, коментира премиерът критиките от социалистите.

В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление, той отговори: „Всичко много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии, някой трябва да даде пари. Предложението не е лошо, но няма как да се случи”, заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му от ГЕРБ считат, че нещата могат да се направят по по-добър начин за болниците в малките населени места.

"Две от нещата, които министър Петър Москов предлага, не се приемат, всичко друго, което предлага, се приема. Вчера казах на г-жа Меглена Кунева, днес на Петър Москов, че когато вършим нещата заедно, те се случват”, заяви премиерът. Той обясни, че е убеден, че министърът на здравеопазването е прав и ще положи усилия, за да успее да убеди колегите си в това.

„Действително има някои неща, в които ние сбъркахме и това създаде напрежение, не искам това да се повтори. Аз съм му дал дума на него, че това, което предлага, ще се приеме, дори колегите да считат, че е грешка”, допълни министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

наивник на възраст

преди 8 години

Скоро чух едно интересно твърдение: Цялото гюбре,което Живков не допускаше до властта,е изплувало отгоре и трябва много време ,докато се накисне и падне на дъното".По негово мнение - около 100 години.Като сме овце много има да чакаме.Тоя от Атака и той само говори,анализира,разяснява -- ОМЕКНА!!!Той вече не е нашият човек.

113

Анонимен

преди 8 години

С какво и с кое се е справил и справя този мин.председател?Имигрантите в Германия получават по 65 евро на ден ДЖОБНИ!!!плюс жилище и разходите за ток,вода,отопление и здравеопазване.Освен това е сигурно,че ще им се дадат дрехи,обувки /нови/ и т.н.А нашите работници с 12-15 евро надница?А пенсионерите - с 5 евро на ден.Какви ги дрънкат некадърниците.Германия си плете кошницата,а нашите крадат и изпълняват санкции.Как не случихме на мъж и мъже в държавното управление??????????????????????????

112

!!!!!

преди 8 години

С какво се справяш бе.Та те хората ни заобикалят. Но за хорските очи вземи се примоли на 100-200 арабина да минат през БГ. Да не кажат европейците че сме се отървали.

fallback