Архив: Булфото
fallback

Финансовият министър Владислав Горанов разсея съмненията, че е възможно да има актуализация на бюджета заради събраните допълнителни приходи в хазната.

"Няма планове за актуализация на бюджета“, отсече той и уточни, че има определени рискове, свързани с изпълнението на европейските програми, чийто последни срокове за плащания изтичат в края на годината.

Oще по темата

"Там са неизвестните, за да не мога да кажа с висока точност какъв ще е крайният резултат за приключването на бюджета", обясни Горанов.

Той увери, че усилията на управляващите за повече приходи в бюджета няма да намаляват.

"Оттам нататък основната ни задача трябва да бъде в повишаване ефективността на разходите, тъй като само по себе си събирането на повече приходи е добра новина, но ако се харчат неефективно, крайният резултат за обществото си остава нисък", допълни Горанов.

Финансовият министър даде заявка, че ще внесе промени в данъчните закони, чийто детайли ще анонсира скоро.

"Три са основните направления - нови изменения в европейското законодателство, второ, някои претенции на ЕК за несъответствие между нашето законодателство и европейското, трето, допълнителни мерки за подобряване на събираемостта и даване на допълнителни инструментариуми в държавните органи в тази посока“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

човек

преди 8 години

понеже ,много червени тролчета тук повдигат въпроса за 16 млрд. ...да кажа ,че пропускат факта че повечето от тях са в резерва

17

Анонимен

преди 8 години

Тоя лъже, ама яко....Ако човек разбира от икономика трябва да знае, че 12% е огромно повишение на приходите.Резултатите би трябвало да са повече от видими и осезаеми.Някой да ги е видял или устеил ?

16

Анонимен

преди 8 години

Горанов, хубаво разтягате локуми за полуграмотния ви елкторат, но искам да попитам - аселението кога ще усети тези велики постижения.

fallback