Снимка: Булфото
fallback

Досега Националната служба за охрана е работила в условията на правен вакуум. Новият Закон за НСО би трябвало да запълни тази празнина, но действително той ще узакони нередностите, вършени досега. Това каза пред БНР Николай Марков, който е бивш офицер от Националната служба за охрана:

Oще по темата

Когато има вакуум на законодателство, регламентиращо дейността на НСО, се дава възможност на хора, които имат повече власт от други да своеволничат, включително и служители. Честа беше практиката хора, употребили алкохол, да карат, защото автомобилите на НСО не се спират за проверка. Законът за движение по пътищата изключва ли автомобилите на НСО или които и да е автомобили в държавата от спазването на Закона за движени по пътищата?

Новият Закон за НСО узаконява всичко, което се е вършило досега. Всички нередности, които са вършени, са вписани в правен вид, така че те вече имат право на това. Вменени са военни и полицейски правомощия на всеки служител по силата на този закон. Даването с лопати на правомощия на когото и да е в държавата невинаги води до добър резултат. Същото е по отношение на широката преценка на служителите да имат законово основание да преценяват виновност на пътното платно. Това е абсурдно, защото нито един служител няма такава квалификация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

от Брюксел

преди 8 години

Смятам че те са руски главорези-алкохолици! Българите са европейци. Никога не пият алкохол!

50

Сп???нс

преди 8 години

по цял свят са няколко официалните лица които ползват специален режим - президент , министър-председател и чуждестранни делегации , това депутати , министри всички си ходят на работа като останалити простосмъртни ...след като бързат толкова- има самолети от София ,защо използват автомобили

49

Кюстендилци

преди 8 години

Кой ги проверява???Ченгета,менгета,кой ги проверява???Не пияни и дрогирани ще карат и ще изблъскват невинните граждани от платното ще почнат и по тротоарите да ни бият!!!

fallback