Снимка: Булфото
fallback

„Горната граница за чадър и шезлонг е 57 лева. Абсурдно е, защото това е повече от една нощувка, отбеляза пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й от догодина се планира да не се плаща за чадър и шезлонг на плажовете. Ако не предлагаме добра туристическа услуга, отливът на туристи ще бъде осезаем”, заяви тя.

Ангелкова коментира, че трябва да има промяна в работата на туристическия бранш:„Всички са наясно, че ако не предлагаме добра, качествена услуга, отливът на туристи, който се наблюдава за почивка и ваканция, ще бъде още по-осезаем, защото всичко, което виждаме и което се случва в момента на Българското Черноморие, показва, че трябва да се направи нещо и трябва да има промяна от сегашния механизъм на работа”.

Министърът все пак допълни, че има различни варианти и на места, където не е възможно за потребителя чадърите и шезлонгите да бъдат безплатни, да бъдат на минимална цена. А тя ще зависи от категорията на плажа, като съответно за по-висок клас категория, цената на чадър и шезлонг ще е повече.

Oще по темата

Според Ангелкова трябва да се засили превенция и контрола. „Когато ние – държавата и туристическия бранш обединим усилията си, ситуацията ще стане доста по-различна. Диалогът е труден, но ние сме в непрекъснат контакт. Всяка една бъдеща стъпка обсъждаме с тях, така че да няма неприета наредба. За да имаме успех в сектора, трябва да вървим ръка за ръка”.

Министър Ангелкова коментира и данните, които сочат, че тази година чуждестранните туристи у нас са с 24 % по-малко, а българските туристи предпочитат да почиват извън страната. Тя обясни, че тази тенденция е от три години, но се работи да бъде спряна през следващата 2016 г., за да не се отчитат подобни данни и догодина.

„Трябва общият имидж на предлаганата туристическа услуга да бъде добър. Най-добрата реклама е от уста на уста”, допълни тя.гелкова коментира и дивото къмпингуване. Според нея за първи път новата наредба на категоризацията включва и минималните изисквания за къмпингите. Тя казва, че там, където има къмпинги, трябва да има маркировка и достъп до вода и електричество. По думите на министъра, има правила по време на къмпингуването, като сред най-важните е да се пази природата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 8 години

Тази сутрин се разбра,че Ангелкова не си познава ресора,който управлява.За тези чадъри,които говори тя е в нейната компетенция дали да са на тези цени или на други.Двама пичове и се изсмяха дружно на нейните ментални възможности,като министър.Само истината ще ни събуди от тази кома в която ни вкараха 25г.управляващите комунисти и тяхната опозиция,защото те са едно цяло,но играят различни роли.

116

Анонимен

преди 8 години

Естествен пазарен принцип, вие контролирайте и създайте условия за туризъм, а хотелиерите сами ще се светна, че това е абсурдно. Пак искаме всичко по насилствен не пазарен принцип да става. Малко са и плажовете, има още места където могат да се облагородят и да се почистят...

115

Анонимен

преди 8 години

До МорскияНе ги мисли ти "заетите чадъри" в Гърция - там има много :) Понеже не си ходил да те светна, че и място има много да си забодеш собствен чадър и никой да не те закача. Чудно ти се струва, ама е така! :) Бил съм и на плаж там където за чадъра се плаща. Мисля че беше 5 евро за чадъра вкл. и двата шезлонга. Така че какво ще станело догодина - ще видим :)

fallback