Снимка: архив Булфото

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков поиска предсрочни парламентарни избори. Причините за това са „срамни сделки в българския парламент”.

„За всички е ясно, че всички партии подмениха вота на своите избиратели без две партии - само ГЕРБ и ДПС правят това, което си казаха на избирателите”, каза лидерът на ББЦ пред ”Нова телевизия”.

Още по темата
Той обясни, че Реформаторският блок няколко пъти излъгал избирателите си – с това, че няма да се коалира с ДПС и с това, че  няма да се коалира с Бойко Борисов.” Те в момента са патерица на ГЕРБ и ДПС. Това се случва в момента и с БДЦ, не с ББЦ, която има един единствен депутат”, каза още Бареков.

Според него „тези срамни сделки в българския парламент” трябва да бъдат прекратени, чрез предсрочни парламентарни избори. 

„Решението е в господин Борисов и ДПС. Предсрочни парламентарни избори по някое време, колкото по-скоро, толкова по-добре, за да бъде ясно на българския избирател, че вече няма забранени коалиции между партиите”, каза още лидерът на ББЦ.

Според Бареков неговата група в парламента е била унищожена, защото трябвало да има партия или група, която да обслужва сделките на големите партии в парламента.
 
Лидерът на ББЦ се обяви за низвергнат и изгонен в чужбина. ”Изнесох двете кампании на гръб, в Европарламента вкарах втори депутат, в българския парламент вкарах 15 човека с моя авторитет, с моето име, а мен ме няма там. Обещах на моите избиратели да не се продавам на ГЕРБ и не съм се продал”, каза още евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase