Снимка: Булфото
fallback

Обществени поръчки за общо над 235 000 лв. без ДДС е пуснало Народното събрание само за последната работна седмица на депутатите, съобщава “24 часа”.

От тях 89 302 лв. са предвидени за закупуването на 11 нови цифрови копирни машини. В сумата са калкулирани разходите по инсталирането и гаранционната им поддръжка за 2 години.

Освен това сериозна сума ще бъде заделена и за ремонт по фасадата на бившия Партиен дом. За 43 500 лв. там ще се възстановяват каменна облицовка и каменни детайли около 2 прозореца на северната фасада на сградата, отчита изданието.

С 2000 лв. по-малко пък са заделени за подмяна на амортизираната дограма в библиотеката хранилище на НС.

Близо 41 хил. лв. пък ще бъдат отделени за хотел, храна, осигуряване на зали и превод за участниците в международна конференция на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Последните 19 000 лв. от сумата ще отидат за сервизно обслужване на 10 товарни и 3 пътнически асансьора в сградите на парламента и един от депутатските блокове в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

доц. д-р боко боков

преди 8 години

след като е биз хъб, любимо словосъчетание на мутрата, значи цена не от 4 до 8 к е оправдана, а и 12000 да беше, след като е за добруването на елита на нацията, може. а вие какво очаквате, сега сериозно. т.нар. политически елит, съставен от простаци недоучили, комплексари и алчни ц*рвули, пребивава в някаква друга паралелна галактика. наглостта и незаконосъбразните им действия са правопропорционални на ганьовското търпение, което, както е известно, е всеобхватно, вместо досега да са изринати

14

дебелогъз депутат

преди 8 години

държавата е богата и има пари.Нещо не се чува за увеличение на депутатските заплати,че с 3 бондака без бонусите трудно се живее.

13

Анонимен

преди 8 години

16Принципно има такива копирки, но те са много яки животни и правят всичко, дори и-мейли изпращат. Ние имаме една такава, някъде там е цената. Това е Konika Minolta Bizhub, само че не знам как ще работят с нея, не е лесна за управление.

fallback