Снимка: архив, Булфото
fallback

След като премиерът Бойко Борисов обвини реформаторите за провала на два от въпросите в референдума, иницииран от президента Росен Плевнелиев, те пък прехвърлиха отговорността за това на депутатите от ГЕРБ.

При гласуването в парламента във вторник въпросите за мажоритарния вот и за задължителното гласуване не събраха подкрепа и така отпаднаха от допитването.

Oще по темата

Според Гроздан Караджов от РБ е видно, че премиерът си има мнение по въпроса, но явно е бил подведен от депутати от ГЕРБ за гласуването.

"Реформаторският блок си стои на местата, но работа на законодателната власт е да решава законодателните въпроси, включително и от организационен характер. Ние си седим на местата, а не на столчетата. Седенето на столчетата не е похвално мероприятие, много фиктивни седящи си на столчетата, не правят промяна в парламента, а тези които си седят на местата т. е., тези които си седят и си тежат на мястото", настоя депутатът.

Той беше категоричен, че от РБ са доказали, че си тежат на местата, но понеже са малко, се налагало много хора да са на различни места.

"Но при важните моменти сме си на местата. Провиждам хора от ръководството на парламентарната група на ГЕРБ, които са му съобщили неща, които не са верни и са го подвели. Аз мога да му покажа разпечатка от гласуването", отсече Караджов.

Реформаторът припомни, че позицията на обединението от две години е, че трябва да има мажоритарен вот като развитие на префенциалното гласуване без праг и дори, когато участваха в събирането на подписката миналата година са обявили, че ще искат редакция на въпроса при приемането на окончателния текст на референдума.

"В този смисъл беше и нашата редакция за въпроса", уточни той. Според Караджов обаче депутати от ГЕРБ не са гласували и заради това не мина и въпросът за задължителното гласуване.

"Една минута преди гласуването са били на столчетата си, но защо ги няма в гласуването?", попита Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Асеновец

преди 8 години

Те отсъстват от отговорно управление на страната, камо ли от работа....

15

Дякон

преди 8 години

ГЕРБ отсъстваха година и половина. ГЕРБ се подиграха на милиони работещи българи. ОСТАВКА

14

чоко

преди 8 години

а добро утро....."борисов май играе с доган"Кой направи банския генерал преди10 години?Не беше ли "соколето" този койтого предложи?

fallback