Снимка: Reuters, архив
fallback

Неправителствени организации и граждани подкрепиха законопроекта на "БСП лява България" за намаляване от 20 на сто на 5% на ДДС върху бебешки стоки, съобщиха от пресцентъра на партията след днешното обществено обсъждане в парламента на законопроекта.

Oще по темата

Председателят на БСП Михаил Миков е определил законопроекта като знак към хората, които отглеждат деца в тези времена. Според него аргументите, че това ще затрудни данъчната администрация не могат да бъдат сериозни, предвид равнището на доходите и условията за отглеждане на деца.

По думите му това, което няма да постъпи в държавния бюджет е пренебрежимо малко на фона на застрашителната демографска перспектива пред страната.

Лидерът на БСП е разяснил, че внесеният законопроект третира няколко групи стоки, които са най-много свързани с отглеждането на бебета и които не биха могли да бъдат използвани в евентуални случаи за заобикаляне на закона.
Той е посочил, че е предвидено и намаляване на данъчната тежест за услуги за домашни грижи и гледане на деца.

"Трябва да ангажираме вниманието на всички парламентарни групи за приемането на такъв тип данъчна политика, като знак за отношение към бъдещите поколения", смята Миков.

Той е припомнил, че утре в НС ще има разисквания по темата за демографския проблем.

"Искаме да го превърнем в стратегически въпрос за обществото и да ангажираме всички институции и партии в разработване на реални мерки в тази посока", е отбелязал още председателят на БСП.

На обсъждането днес са присъствали представители на Гражданска инициатива "Искам братче, искам сестриче"; Инициативен комитет "За повече грижа за децата в България", Фондация "Нашите недоносени деца", както и млади родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

user

преди 8 години

Много се извинявам, ама какво очаквате от 240 п-раси?! От еднополови няма как да се роди бебенце.

6

Анонимен

преди 8 години

Да създам същество, което да преживява такава среда си е чисто престъпление и висша форма на егоизъм :D

5

Анонимен

преди 8 години

Едно самоосъзнаващо се същество никога не би избрало съзнателно да се роди сред такава цивилизация, с тотална липса на мъдрост и знания, обвзета от егоизъм, алчност и агресия, управлявана от *** и в тотален плен от някакви си хартии, никаква свобода, отвсякъде някакви предразсъдъци, глупави религиозни вярвания и живот в илюзии, нямащи нищо общо с истинската реалност, вие сте пропити с негативност и реалността ви го показва като отражение на нивото ви съзнанието и начина ви на мислене :D

fallback