Ивайло Калфин. Снимка: Булфото
fallback

Правителството се опитва да направи пенсионната реформа по-автономна, за да не зависи тя от икономическия цикъл, обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването "Още от деня" по БНТ.

Oще по темата
"В противен случай би означавало, че ако икономиката ни върви добре, пенсиите ще се вдигат, но като не върви, ще има спад", аргументира се той. По думите му пенсионната система трябва да бъде максимално имунизирана от икономическия цикъл, за да може хората да разчитат на доходите си.

Калфин отчете, че повечето хора смятат, че пенсионната реформа е несправедлива, защото са запознати с формулите, по които се определят пенсиите и констатират, че доходите, които получават като пенсионери не са достатъчни.

"Точно тези неща се опитваме да ремонтираме чрез тези промени. От една страна гарантираме сигурност, чрез промяна във формулата, за това, че тези, които излизат в бъдещи години в пенсия, ще получават по-високи пенсии. В същото време се получава един ресурс, който държавата ще може без да разтърсва цялата система да го насочва към хората с ниски пенсии”, посочи Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Ако няма добре платена работа за младите няма от къде да има и нормална пенсия за старите.

13

Анонимен

преди 8 години

Този плужак работил ли е някога? От канцелария в канцелария, а колко е откраднал само той си знае. Над 60 от 10 8 са със сериозни заболявания. Елате и вижте по болниците! Българина и българката са разсипани! Рак, левкемии, кръвно, остеопорози, каквото се сетите. И как ще живеят до 65, кой поне да ги храни ако нямат деца? Когато народа се вдигне защото държавата се тресе от прости и крадливи управници този Калфин трябва да се набучи на кол и да остане там докато го изкълват гаргите за назидание.

12

ГЛАС НАРОДЕН

преди 8 години

ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА...

fallback