Снимка: Reuters
fallback

До момента нямаме сигнали за осъществяване на дейност от страна на "Ислямска държава" в страната. Не допускам, но считам, че трябва да бъдем солидарни с нашите партньори от Алианса, коментира пред журналисти в Министерския съвет министърът на отбраната Николай Ненчев.

Преди десетина дни видео, пуснато от ислямисти в интернет, приканваше джихадистите да превърнат Балканския полуостров в ислямски халифат.

Oще по темата

В кадрите терористите обещават да направят кървава баня във всички бивши югославски републики и да установят шариат. Службите за сигурност в балканските страни издирват авторите на видеото.

България, Румъния, Гърция и Словения не се споменават, но пък има заплахи към Хърватия - държава, в която няма напрежение между християни и мюсюлмани.

"Безпокои ни всичко, което се случва в Западните Балкани", коментира днес военният ни министър. Той изказа и съболезнования на Турция за кървавия атентат, който отне живота на повече от 30 души.

По отношение на утилизацията на боеприпаси и покупката на поточна линия Ненчев каза, че се кандидатства по програма по линия на ЕС.

"Надяваме се от там да усвоим средства, работим с Министерството на икономиката, ако това не се случи, премиерът е обещал, че ще осигури средства от тези, които получава централният бюджет от продажбата на имоти с отпаднала необходимост", поясни министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

АНОНИМЕН

преди 8 години

ПЪРВО ЩЕ УДАРЯТ ПО НЕГО И ДРУГИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ГОРЕ. ТЕ ЗНАЯТ НА КОИ ГОСПОДАРИ СЛУЖАТ И ЩЕ ИМ РЕЗНАТ ГЛАВИЦИТЕ. МОЖЕ И НА ВИДЕО ДА ГИ СНЕМАТ И РАЗПРОСТРАНЯТ В СВЕТОВНИТЕ МРЕЖИ.

17

КГБ

преди 8 години

Нищо чудно че не знае: ВИТИЗ и гримьорните тук не помагат. Дано ДАНС и МВР нещо поназнайват, че иначе .....

16

Анонимен

преди 8 години

По-лесно ще му е да каже какво знае, щото Чичо Сам си пази инфото за свои цели, а на слугите си хвърля трохички информация, колкото да не е без хич.

fallback