Снимка: архив, БулФото
fallback

''Мисля, че първият ми мандат не е провал!'', коментира пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев кандидатурата си за втори мандат. 

''Още април казах – ако бъда предложен ще се кандидатирам за втори мандат, защото имам право по закон!'', коментира той факта, че кандидатурата му беше издигната от Реформаторския блок, а не от ГЕРБ, които го издигат за първия му мандат.

Oще по темата

''Аз искам да напомня, че приемах в кабинета си и протестиращи и контрапротестиращи и представители на НПО-та по време на протестите срещу Орешарски и Пеевски'', коментира Пенчев дали е бил неудобен за някого на поста си.

За плановете си за втория мандат той допълни: "Ще се опитам да се преборя с езика на омразата, да бъда обединител между гражданите и институциите, но и между протестиращи и контрапротестиращи".

Кандидатурата на Константин Пенчев бе издигната от Реформаторския блок, след като БСП и депутати от ГЕРБ подкрепиха Мая Манолова за поста на омбудсман.

От реформаторите внесоха кандидатурата му в последния ден, в който това беше възможно. Този четвъртък предстои депутатите да решат кой от двамата ще заеме поста.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

V

преди 8 години

мноооооого реформаторско от страна на реформаторския блок ;) Да издигнеш кандидатурата пак на тоя дето не си вършеше работата. И какво му е реформаторското на тоя блок ??? Аз лично съм му писал на тоя *** и ви казвам че тоя си е заплатаджия въобще не отговаря ако ще засегне интересите на герб и останалите от тая банда ;) А и ква база за сравнение ще имаме ,ако пак тоя навлек остане ???много ясно че трябват реформи ,а не реформатори които гледат само да сабутират реформите .псевдо-реформатори

20

анонимен

преди 8 години

До ГеоргиС езиците, които владее може и да се кандидатира за работа в ООН

19

анонимен

преди 8 години

Вие заслужавате още по-висок пост от този на омбудсман.

fallback