Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Намираме се на ръба на наистина исторически компромис. Това обяви съпредседателят на парламентарната група на РБ Радан Кънев след поредната си среща с лидера на ДПС Лютви Местан.

Кънев призна, че към момента явно няма нужната подкрепа от 160 депутатски гласа за внесения вече проект за промени в Конституцията, който утре трябва да бъде разгледан от Народното събрание.

Oще по темата

"Предстои ни среща на нашата парламентарна група, предстоят разговори с ГЕРБ", анонсира той. Вероятно след тях ще се стигне до "историческия компромис".

Освен това този следобед предстои поредното заседание на председателския съвет на парламента, на което се очаква да ръководствата на парламентарните групи да решат дали ще има нов проект за поправки в Конституцията или ще се гласува вече внесения.

Тази сутрин също имаше такова заседание, но то не се увенча с успех.

Вчера след консултации на премиера Бойко Борисов с парламентарните групи стана ясно, че има договорка за внасяне на нов проектозакон за изменение на Конституцията.

По-късно обаче реформаторите излязоха с решение, че няма да подкрепят законопроект за промяна на Конституцията, различен от вече внесения, който обаче няма нужната подкрепа от160 гласа, за да бъде приет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Корекция на заглавие

преди 8 години

"Даваме гърба и се навеждаме за исторически компромис" - опа това не звучи добре,защото никой компромис не е исторически за РБ.Компромисите за тях са ежедневие.

19

Идеалист- костовист

преди 8 години

Краят на ДСБ вече се вижда!

18

Гепи Москов

преди 8 години

Радан се ръкува с мафията .Това не е правилно .

fallback