Снимка: архив Булфото
fallback

Общото между ромите и гърците е, че не искат да плащат. Направете референдум сред ромите искате ли да плащате ток и вода, отговорът ще е: "Не", коментира бившият депутат Венцеслав Димитров в ефира на BTV.

По думите му по финансови въпроси трябва да се внимава с референдумите. Според Димитров Гърция се опитва да живее, както ние сме живели при Тодор Живков.

"И те ще поискат опрощаване на дълг, както ние сме поискали в зората на демокрацията, но няма да им разрешат, защото се водят развита държава", коментира още икономистът. Той смята, че няма как България да помага на гърците, след като сме 3-4 пъти по-бедни на глава от населението.

"Жизнено необходимо е Гърция да отвори банките, те все пак имат още доста пари в банките – около 110 млрд. евро. Гърците имат на глава от населението доста повече депозити от българите. 1/3 от парите изтеглиха през последната година", твърди икономистът.

Венцеслав Димитров заяви още, че българската банкова система е стабилна. За затварянето на КТБ обвини управителя на БНБ и отчете като грешка това, че банката не беше одържавена още миналата година.

"Сега държавата много по-трудно ще си върне парите", подчерта бившият депутат.

Според него новият гуверньор на БНБ – Димитър Радев, ще има проблем с това, че от 15 години не участва в политическия живот в страната и прави грешка, като оставя подуправителите на Искров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 8 години

ZABATIAT KRADEZ SE OBADI OT MUHALA--MUHLIASALOTO SDS.

31

Анонимен

преди 8 години

Мислели гърците,че са създали Демокрация,пък то се оказало Тарикатизация!

30

Анонимен

преди 8 години

За съжаление все повече българи се редят наравно с тях.

fallback